Tanácsadás

Egy építési folyamat a maga összetettségével és időbeli ráfordításával rengeteg kérdést felvet. Amennyiben építészeti szakmai tanácsot szeretne kérni, szívesen látom az irodámban, hogy átbeszéljük a kérdéseit.

Tanácsadás lehetséges témakörei:

 • tervezést előkészítő konzultáció
 • tervezési program összeállítása
 • építési előírások, jogi környezet tisztázása
 • költségvetés tervezése
 • építési technológia, anyaghasználat ismertetése
 • megvalósíthatóság
 • környezetbarát építészet 
 • műemlékvédelem
 • épületenergetika
 • környezetbarát építészeti szakmai tanácsadás építészeknek
 • környezetbarát építészeti fejezet és tervrészek készítése
 • stb.


Az építészeti tanácsadáson érintünk minden felmerült kérdést, de nem önismereti fókusszal és nem olyan mélységgel, mint a "Neked való ház" üléseken. 

Az építészeti tanácsadásért konzultációs díjat számítok fel, melynek mértékét alább részletezem A konzultációkon kialakított tervezési program szerint készítem el az építészeti tervezési ajánlatot. A későbbi tervezési megbízás díjából a konzultációk díjának 50%-át elengedem majd.

Az építészeti tanácsadást az alábbi konstrukcióban tudom elvállalni:

ÉPÍTÉSZ TERVEZŐI TANÁCSADÁS:

A tervezői művezetés (alap- és különszolgáltatás) óradíja: 30.000 Ft

Építészeknek kedvezményes (-25%) óradíj: 22.500 Ft

Építész tervezői tanácsadás 60.000,- Ft

2 óra mérnöki tanácsadás, irodában, vagy online: 2 x 30.000,- ) időarányosan számolva

Kiszállás (jelenleg korlátozottan)

Helyszíni tanácsadás esetén az építész tervezői tanácsadás díján felül fizetendő.

Utazásra elszámolandó költség az irodámtól oda-vissza útra vonatkoztatva:

1-100 km között: 300 Ft/km

100-200 km között: 250 Ft/km

200-300 km fölött: 200 Ft/km

Jegyzőkönyv 60.000,- Ft

2 óra háttérmunka és dokumentálás 60.000,- Ft

A helyszíni bejárást követően amennyiben szeretnék, a tanácsadást érintő kérdésekben készítek egy írásos jegyzőkönyvet is. Ez nem vázlattervet, építészeti tervet, költségbecslést, sem műszaki ellenőri tevékenységet nem jelent, hanem egy néhány oldalas műszaki leírást, javaslattételt. 


Környezetbarát építészeti fejezet és tervrészek készítése

Egyedi árajánlat szerint.

Amennyiben igény van rá, az engedélyezési/egyszerű bejelentési tervhez el tudom készíteni a környezetbarát építészeti tervfejezetet, melyben részletesen kitérek az organikus építési technológiát érintő kérdésekre. Igény esetén elkészítem a tervezett épület azon csomópontjait, tervrészeit, melyek egyedi, környezetbarát építési technológiát tartalmaznak.

A tervekkel kapcsolatban: Átnézem az épület terveit környezetbarát építészeti tervezési szemszögből, a konzultáción javaslatot teszek a környezettudatosság szempontjait figyelembevéve. A környezetbarát szerkezetek rétegrendjét felülvizsgálom és ha kell kiegészítenem, hogy pontosabb legyen az anyagmeghatározás. 


Az építész tervezői tanácsadás mellett tudom még ajánlani a tervezést megelőző, vagy azt kiegészítő "Neked való ház" üléssorozatot, hiszen ezen alkalmakon megvizsgáljuk a ház-épület-lakótér-otthon és a benne élők viszonyát. Hitem szerint az épület maga szerves alkotója az embernek, a benne élőknek, mely nyolcadik bőrrétegként működik, hatással van az életünk minden mozzanatára, nem csak a jelenre, hanem hosszútávú életminőségünkre is. Jó ideje life coach eszközöket használok mind a tervezés előkészítéséhez, mind a jelenlegi állapot feltárásához, megértéséhez, mely segítséget nyújt abban, hogy közelebb kerüljenek a jelenlegi életükhöz, élettérhez, vagy a jövőbeni otthonukhoz. Ez nagyban segíti az építésszel való együttműködést is.

A Neked való ház ülések önismereti fókuszúak, ahol műszaki konkrétumok nélkül beszélgetünk az Önöket oltalmazó házról. A Neked való ház ülések célja az önismeret mélyítése. Ezek az ülések nem műszaki tanácsadások, emiatt ha az építéssel kapcsolatban mit, merre, hogyan, hová, mekkorát, miből, mennyiért, jogszabályi környezet értelmezése stb. kérdésekre lennének kíváncsiak, akkor építészeti tanácsadásra lenne szükségük.

Várom jelentkezését!