SOMOGYHÁRSÁGY SÁRKALAND - 2012.

A Helykeresők honlapját és hírleveleit böngészve bukkantam rá egy teljesen friss önkéntesen szerveződő alkotó táborra, amit LaVin szervezett. LaVin már több mint egy évtizede él Somogyhárságyon és vált "gyüttment"-ből a falu meghatározó motorjává. Rendszeresen szerveznek Parasztolimpiákat, alkotó táborokat kulturális programokat, hogy átmozgassák a falu lelassult, kissé fásult életét. A törekvés pedig nem maradt siker nélkül. Mi sem tükrözi ezt jobban, az az alkotó tábor, melyen részt vettünk: színvonalas, tevékeny és szórakoztató volt és jó csapat, kedves emberekkel találkoztunk. 
Sajnos a tábor utolsó két napjára sikerült csak megérkeznünk, a hétköznapok elraboltak minket a hagyományok tanulásától, de mikor megérkeztünk első dolgunk az volt, hogy feltérképezzük a terepet, hogy mielőbb belevethessük magunkat a kalandozásba. LaVin bemutatott minket a táborozóknak, feltérképeztük a munkák helyszíneit, barátkoztunk a dolgos hangyákkal. Nem sokkal az érkezés után neki is álltunk a sarazásnak és hogy ne ugorjunk egyből a lecsóba, a vályog taposásával kezdtük, hogy az evolúciós lépcsőn szépen felfelé haladva megtapasztalhassuk az átalakulás minden mozzanatát. 
Következő lépcsőfokként a paticsfal építését próbáltuk ki, melyhez kiválasztottunk egy drótból körbekerített "öltözőt" majd végül a sárszobrászatot is kipróbáltuk.