SÁROSPATAKI ÉPÍTŐTÁBOR

2007 év őszén, az egyik műegyetemi szerves építészet órán megkérdeztük tanárainkat: Turi Attilát és Siklósi Józsefet, hogy miért nincs már visegrádi tábor, mit kellene tenni hogy legyen. Makovecz Imrével azt válaszolták: rajtunk múlik. A következő órán már összegyűlt egy 20-25 főből álló társaság egy visegrádihoz hasonló építőtáborhoz. 
Éppen ezzel párhuzamosan Sárospatakon a Kiwanis tagjai megkeresték Siklósi Józsefet, Sárospatak főépítészét, hogy rendbe szeretnék tenni a Művelődés Háza melletti parkot, amelynek az egykori faragótábori játékai tönkrementek. A két dolgot összekapcsolva 2008 elején a szerves építészetet immár második éve hallgatóknak meghirdették tanáraink a nyári tábort, ennek szellemében kaptuk a féléves gyakorlati feladatokat.
Az alkotótábor nagyon jó lehetőséget adott nekünk, diákoknak, hogy az alkotás-teremtés utáni vágyunkat szabadon engedhessük. A munka alatt megtapasztalhattuk azt az élményt, amelyet egy mesterember, szobrász, festő, teremtő lény átél, amikor a gondolatait anyagi formába gyúrja. Az alkotás ideje alatt nemcsak az épületünk nőtt egyre jobban, hanem minden egyes szögbeveréssel egy kicsit mi magunk is egyre jobban közösséggé alakultunk, egyre jobban éreztük a köztünk létrejött kötődést. Kicsit szomorúan, de feltöltődve tértünk haza az utolsó nap, várjuk a következő lehetőséget, hogy újra átélhessük azt az élményt, amit a tíz nap adott.
Az építészhallgatók (Bubelényi Laci, Csontos Gyula, Fekete Csilla, Gáll Mariann, Gondek Ági, Heiter Márti, Heli Judit, Kis-Kapin Ádám, Kőmíves Ildi, Kozma Zsuzsi, Madari Gabi, Márkus Dani, Mihály Oszi, Póra Csabi, Reznák Alexa, Riesz Abigél, Varga Eszti, Varga Laci valamint Siklósi Peti és Turi Geri) dolgoztunk, tanultunk és buliztunk, miközben részesei voltunk egy átváltozásnak...