ÖSSZKÉP KECSKEMÉTEN - KEMENCE ÉPÍTÉS 2015.

Egyetemistákkal minden második csütörtökön összejöttünk, hogy beszélgessünk arról, hova tart a világ, mi a szerepünk a haladásban, mint ember és mint építész. Beszélgettünk az önfenntartásról, a biogazdálkodásról, permakultúráról és természetesen a környezettudatos építésről. 
Tapasztaltuk, hogy általában az elméleti közösségek megmaradnak a steril négy fal között ha nem nem viszik át a tudást szellemi síkról a fizikaira. Mi elindultunk egy úton, építettünk. Padot és egy kemencét.
Nagyon örültem, hogy összejött a csipet-csapat és egy közös építkezésen keresztül sikerült kicsit átlényegítenünk magunkat az elméletből a gyakorlatba, belesimogattuk magunkat egy nagy szép kemencébe. Hmmm.... igazán szimbolikus kép ez a kemence, tűz, szív.... teremtés.... átalakulás... élet. Ilyen szavak jutnak az eszembe, melyek mindenképp pozitív értéket képviselnek egy alakuló közösség életében. :)
Nagyon szépen köszönöm mindegyikőtök társaságát, a beszélgetéseket, az élményt, a hangulatot és azt a sok energiát, amit egymásnak adtunk. Bihari Ádámnak a kitartó pásztorkodást, Bihari Zoltánnak a szakértő lelkes atyáskodást.
Tábor résztvevői:
Bihari Ádám, Bihari Zoltán, Kertész Ákos, Medvey Boldizsár, Lőrincz Anna, Csehák Fanni, Papp Géza, Juhász Balázs, Kovács Viktor, Györgyi Máté, Heli Judit, Radev Gergő, Kozma Zsuzsanna