Támogatható a KÖRÉPÍTŐK Szervezete adója 1 %-ával!

2021.03.19

A KÖRÉPÍTŐK Szervezete 2019. március 15-én, Gödöllőn alakult meg a Sárkollektíva Egyesülete bővüléseként, mely így már az ország egész területéről magába foglalja a különböző természetes építési technológiákat és azok képviselőit: fa-vályog-szalma- és kender építészetet. Az egyesületben egyaránt megtalálhatóak építészek, kőműves és vályogépítő mesterek, oktatók, valamint kutató-és fejlesztőmérnökök, építőanyag gyártók.

A KÖRÉPÍTŐK fő célja a természetes építőanyagokon alapuló építészet, építés népszerűsítése, tudásmegosztás, valamint a professzionális oktatás mind a szakmunkás, mind pedig az egyetemi oktatásban. Feltett szándék oktatási tevékenység által a szakemberhiány csökkentése.

A szervezet tiszteli a múltat és a hagyományokat, azonban azt nemcsak megőrizni, hanem élettel megtölteni szeretné - az átörökítés módja nem az elkülönítő megvédés, sokkal inkább az összekötő használat.

Tevékenysége a hazai helyzetekre, helyi megoldásokkal és természetes anyagokkal válaszoló, korszerű építészet kibontakozásának hivatott elősegíteni és megerősíteni. Ehhez szükségesnek tartja egy európai színvonalú hazai oktatási központ és egy egységes tudástár létrehozását, melyek a hosszú távú és fenntartható munkánk alapját képzik.

A KÖRÉPÍTŐK Szervezete megtalálható ITT