MAX40 - Az első szalmabála tiny house Magyarországon!

2019.12.12

ELKÉSZÜLT ÉS MEGVÁSÁROLHATÓ A MAX40 SZALMABÁLA LAKÓHÁZ TÍPUSTERVE! 

A MAX40 az Energia és Környezet Alapítvány (EKA) projektje, melyet 2019 januárjában indítottunk. Szalmabála építészet programunkban folyamatosan ötletelünk újabb, hatékonyabb technológiai megoldásokon, illetve azon, hogyan lehetne felgyorsítani ennek az építési módnak a hazai elterjedését. A MAX40 név alatt futó projektünk szintén egy ilyen kísérlet. Egyrészt látjuk, hogy a tiny house/pici ház jelleg nagy népszerűségnek örvend, ezért megérett a helyzet ilyen tervekkel, mintákkal előállni. Másrészt a kis ház kevesebb környezetterhelést jelent mind a létrehozás, mind a működtetés szakaszában, tehát fenntarthatóbb életmódot tesz lehetővé.

MIT JELENT A MAX40?

  • Egy kis alapterületű, korszerű lakóépület;
  • A szalmabála építészet mai ismereteit építettük bele;
  • A szalmabála falazat kiváló hőszigetelő;
  • A csomópontok kialakítása megőrzi az épület kiváló hőtechnikai jellemzőit;

MAX40 projektünk keretében olyan szalmabála lakóházak létrehozását segítjük, melyek földszinti hasznos alapterülete nem haladja meg a 40 m2-t. Ezek innovatív, okos elrendezésű, kiváló helykihasználású, szerethető kisházak. Energiaigényük mind az építkezés, mind a használat szakaszában alacsony, ezért valódi környezetbarát, klímatudatos épületek. Nagy hangsúlyt helyezünk a kertkapcsolatra (terasz, télikert), ezért ezek a házak fűtési szezonban kompaktak, nyáron kinyílnak, kényelmesen nagyok.

Aki 2019 december 31-ig megvásárolja típusterv dokumentációnkat, az a következő szalmabála építészet képzésünkön ingyen vehet részt. A képzés ára normál esetben 30 000 Ft lesz, várható időpontja 2020 január.

A kampány hivatalos oldala elérhető itt:

MAX40 Kis ház nagy ötletek