KORONAVÍRUS - Vegyük komolyan!

2020.03.12

A jövőben igyekszem az egyeztetéseket telefonon, e-mailben és egyéb online felületeken (webinárium, skype) folytatni. Kérek mindenkit, hogy személyes egyeztetésekre csak a legszükségesebb esetekben kerítsünk sort! Köszönöm előre az együttműködést!

Amikor a természeti erőforrások kibillent állapota már nem csak a környezetszennyezés és a környezetünk károsodásában nyilvánul meg, hanem testi, fizikai szinten is megjelenik, már betegség formájában, akkor kevés a környezettudatos, én-tudatos építészetről beszélni. A felelős gondolkodásnak fontos része, hogy átprogramozzuk az elmét, lelassítsunk, belülről építkezzünk. Fontos, hogy fizikai szinten is kell cselekedni. Most a megelőzésen van a hangsúly, hogy lelassuljon a vírus terjedése, hogy el bírja látni az egészségügyi rendszer azokat, akik súlyosabb állapotba kerülnek. Ehhez mindenkire szükség van! 

Az operatív törzs ajánlásait érdemes követni: https://koronavirus.gov.hu/

- ne utazzunk külföldre

- ha voltunk külföldön, ne menjünk közösségbe (2 hétig)

- kerüljük a nagyobb rendezvényeket, főleg zárt térben

- kockázati csoport (idősebbek, legyengült szervezetűek) kerüljék a közösségeket

- ha az influenza vagy nátha bármilyen tünetét észleljük magunkon maradjunk otthon, ne menjünk közösségbe, akár enyhe tünetek esetén se! Amúgy sem ajánlott betegen közösségbe menni, de most legyünk nagyon nagy figyelemmel másokra, mert lehet, hogy nálunk enyhe lefolyású a betegség, de megfertőzhetünk olyat, akinél nem lesz az.


Mindenki vigyázzon magára. Bízzunk benne, hogy hamarosan túl leszünk rajta és ez az egész egy rossz emlék lesz. Addig is nagyobb felelősséggel éljük a napokat, mint eddig.

Köszönettel,

Kozma Zsuzsanna építész